Kunst & Educatie

Als Coördinator Educatie werk ik bij Kunstcentrum RADIUS aan het ontwikkelen en coördineren van het educatieve programma voor o.a. het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en hoger onderwijs.

RADIUS is een centrum voor Hedendaagse kunst en Ecologie in Delft dat zich begeeft zich in een voormalig waterbassin onder de grond bij de Delftse wateroren. Met vijfhonderd vierkante meter ondergrondse tentoonstellingsruimte is het programma van RADIUS toegewijd aan het snijvlak van kunst en wetenschap. Met de nadruk op klimaat, ecologie en de leefomgeving. Bij RADIUS zijn wij ervan overtuigd dat kunstenaars een essentiële rol spelen bij het identificeren, bekritiseren en vormgeven van het verhaal rond het klimaat en ecologisch verval. Niet noodzakelijkerwijs om de wetenschap te helpen met zichtbare oplossingen, maar om morele en ethische vragen te stellen over wat het betekent om vandaag de dag te leven.

Naast mijn werk bij RADIUS draag ik bij aan het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve programma’s en workshops bij het Depot van Museum Boijmans van Beuningen en de onlangs geopende kunstwerkplaats van Zuid. Boijmans.

Tijdens mijn rondleidingen ga ik graag in op actuele thema’s en de manier waarop kunst in verbinding staat met de bezoeker. Welke haakjes zijn er te vinden en hoe speel je in op de belevingswereld van een persoon? Op deze manier leer je nieuwe perspectieven kennen door vragen te stellen. Dit biedt ruimte om te verbeelden, te experimenteren en te conceptualiseren.

Foto door Aad Hoogendoorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Category:
Date:
X