Image
Top
Navigation

Kids Design Workshops

Kids Food & Kids Design Workshops

Kids Design Workshop – ‘t Gemaal op Zuid

Naast de workshops voor stichting KCP heb ik meegewerkt aan Kids Design Workshops vanuit Studio Jeanne van Heeswijk, op ‘t Gemaal in Zuid. Tijdens deze workshop stond het thema duurzaamheid centraal. Er kwamen verschillende thema’s aan bod. Namelijk voertuigen, de stad, kleding en eten. Per onderdeel was één begeleider aanwezig. Samen met een groep van 8 kinderen heb ik mij over het thema voertuigen ontfermd. Tijdens het geven van een workshops ga ik met kinderen in gesprek. Ik stel ze vragen over kunst of over producten. Wat is kunst? Wat is design? Hoe kijk ik hiernaar? Wat kan ik ermee? Waarom is er kunst? Kan afval ook kunst zijn? etc.


Jamin terug in Crooswijk

De werkgroep ‘Jamin terug in Crooswijk’ maakt zich sterk voor het levend houden van de herinnering aan de Jamin fabriek in Crooswijk. Na een documentaire en een boek was er de wens voor een monument. Stichting KCP bracht de werkgroep in contact met beeldend kunstenaar Yasser Ballemans die een prachtig beeld ontwierp.

Het tweejarig bestaan van het beeld werd gevierd met een driedaagse workshop met kinderen uit de wijk. Een van de echte meisjes van Jamin (Jannie Hack) vertelde samen met Klaus Oordt namens de werkgroep over Jamin in Crooswijk. Yasser gaf uitleg over zijn beeld. Het doel van de workshop was om niet alleen over de geschiedenis van Jamin en het beeld te praten, maar ook om op zoek te gaan naar een nieuw snoepje van Jamin. Een snoepje met minder suiker, gemaakt met de allernieuwste technieken: een snoepje helemaal van nu!

Samen met Babette Looije van ‘Lekkernijs’ ging ik met de kinderen aan de slag om met stikstof ijsjes te maken uit fruit en zelfs groenten. Onder leiding van Yasser gingen de kinderen aan de slag met sandwichborden om het nieuwe snoepje aan de man te brengen.

De laatste dag presenteerden de kinderen hun snoepje aan het nieuwe meisje van Jamin (actrice Eva van Welzenis) en aan buurtbewoners.

Zie hier meer over dit project: http://stichtingkcp.nl/nl/projecten/jamin-terug-in-crooswijk-/